Menu

Läti peaminister Māris Kučinskis külastas Baltimaade suurimat ehitussegude tehast

Neljapäeval, 3. märtsil, külastas Läti Vabariigi peaminister Māris Kučinskis oma Leedu visiidi käigus ka Sakreti tehast – üht suurimat ehituslike kuivsegude tootjat Baltimaades.

„See ettevõte näitab väga hästi Läti ja Leedu majanduslike suhete küpsust ja arengu potentsiaali,” tunnistas peaminister pärast Sakretiga tutvumist. Ta meenutas, et Leedu on Läti suurim kaubanduspartner ja üks suurimaid investoreid, ning antud ettevõtte tegevus kujutab endast tähelepanuväärset panust mõlema riigi majandusse. „Mul on tõsiselt hea meel meie kahe riigi majanduse mahu üle ja meie ettevõtjate asjatundlikkuse üle edukalt rahvusvahelises keskkonnas konkurentsivõimelisi projekte ellu viia,” lisas peaminister.

Māris Kučinskis väljendas Leedu visiidi käigus naaberriigi kolleegidele korduvalt oma rahulolu hea majandusliku koostöö üle ja kutsus nii lätlasi kui leedukaid üles kasutama teineteise potentsiaali veelgi aktiivsemalt.

Sakreti ehituslike kuivsegude tehas, mis on Baltikumi suurim, avati 2008. aastal. Selle rajamisse investeeriti 10 miljonit eurot. Tegemist on moodsa tööstusega ja Läti ühe suurima investeeringuga Leedus. Ettevõte on üks esimestest tootjatest Balti riikides, mis esitles uut nägemust ehitusvaldkonnas harjumuspärastest materjalidest, pakkudes tööstuslikult valmistatud segusid.

Niisama oluline on, et ettevõte panustab ressursse ka Läti haridusse, tehes koostööd kõrgkoolidega ja pakkudes üliõpilastele nii teoreetilisi teadmisi kui praktilisi oskusi.

Back to Top